x تبلیغات
rahnamazoom

مفهوم اسب بخار در صنعت خودرو

عموم ماها روزانه با کلمات و اصطلاحاتی سروکار داریم که بدون توجه به معانی و مفهوم آنان ساده از کنارشان عبور می‌کنیم. یکی از این مفاهیم بسیار مهم و پرکاربرد می‌تواند اسب بخار باشد که تمامی افراد جامعه با آن سروکار دارند و یا نام آن را شنیده‌اند، ولی قریب به اتفاق اکثر آنان اطلاعی از مفهوم این کلمه و یا ریشه پیدایش آن ندارند، به همین دلیل قصد داریم مختصر صحبتی در رابطه با ریشه و مفهوم “اسب بخار” داشته باشیم.
به گزارش خودروبرتر ، مفهوم اسب بخار اول از همه توسط مهندس اسکاتلندی به نام جیمز وات که بین سال‌های ۱۷۳۶ میلادی تا ۱۸۱۹ میلادی عمر کرد، در اواخر قرن ۱۸ میلادی بکار گرفته شد. زمانی که وی در معدن زغال سنگ کار می‌کرد و می‌خواست راهی برای محاسبه مقدار توان اسب‌ها در زمان بالا کشیدن سطل‌های زغال سنگ پیدا کند و بدین ترتیب به این مهم رسید که هر اسب در هر ثانیه می‌تواند وزنی ۷۵ کیلوگرمی را به ارتفاع ۱ متر بلند کند (البته منظور از بلند کرد این است که با استفاده از قرقره و طناب، اسب جسمی به وزن ۷۵ کیلوگرم را بالا بکشید که در مثال‌های امروزی، اسب نقش یک بالابر برقی ساختمانی را ایفا می‌کند). بعدها جیمز وات از این روش در محاسبه مقدار نیروی تولیدی ماشین‌های بخار استفاده کرد که نام “اسب بخار به خود” گرفت و مقرر شد که هر اسب بخار تولید شده توسط ماشین‌های بخار معادل ۷۴۶ وات است که یک عدد خود ساخته به شمار می‌رفت. عددی که حالا برای محاسبه نیروی تولیدی موتورهای پیستونی، موتورهای توربینی، موتورهای الکتریکی و سایر ماشین آلات دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برای محاسبه قدرت تولیدی در اتومبیل‌های احتراق داخلی، اول با دستگاه‌های مخصوص که به خروجی میل لنگ موتور وصل می‌شود و باری بر روی موتور قرار می دهد، حداکثر گشتاور تولیدی موتور را محاسبه می‌کنند و سپس آن را در دور موتور ضرب کرده و تقسیم بر عدد ۵۲۵۲ می‌کنند. به عنوان مثال در دور موتور ۳۶۰۰ rpm، گشتاوری ۲۰۰ نیوتن متری بدست می‌آید، حال اگر ۲۶۰۰ را ضربدر ۲۰۰ نیوتن متر کنیم و سپس عدد بدست آمده یعنی ۷۲۰۰۰۰ را تقسیم بر ۵۲۵۲ کنیم، عدد ۱۳۷ برای مقدار قدرت تولیدی بدست می‌آید که آن را ۱۳۷ اسب بخار می‌‌نامیم. البته ناگفته نماند که این روش برای موتورهای تنفس طبیعی کاربرد دارد و برای محاسبه نیروی تولیدی موتورهای توربوشارژر نیاز به یک فرمول جداگانه و دستگاه‌های مخصوص سنجش توان است.
قدرت = گشتاور X دور موتور / ۵۲۵۲
در برخی اتومبیل‌های اسپرت و سوپر اسپرت همچون محصولات لامبورگینی و فراری هم دیده‌اید که میزان قدرت تولیدی آنان بیشتر از گشتاور تولیدی موتور است، چون موتورهایی که قدرت بالاتری دارند می‌توانند به دور موتور سریع‌تری هم دست پیدا کنند و در مسابقات هم نیاز به سرعت بالاتری است، ولی عکس این قضیه، در کامیون‌ها شاهد دور پایین و گشتاور بسیار زیاد هستیم که بیشتر برای کشیدن بار مورد نیاز است.

نکاتی درباره دنده اتومات

در زمان های نه چندان دور استفاده از خودروهای مجهز به گیربکس  اتوماتیک تابویی بزرگ بود  وبیشتر ما ایرانیان استفاده از اینگونه گبریکس ها را مناسب نداسته و مخالفتی سرسخت پیش روی این تکنولوژی نه چندان جدید بوجود آمده بود. اما با حضور هر چه بیشتر خودروهای اتوماتیک به بازار کم کم این تابو شکست و مردم به داشتن جعبه دنده اتوماتیک رو خوش نشان دادند. این علاقمندی تا به جایی ادامه داشت که محصولات ارزان قیمت چینی هم با جعبه دنده اتوماتیک وارد بازار شد و با استقبال عمومی روبرو گردید. اما باید بدانیم که درست است جعبه دنده اتوماتیک دارای مزایایی فراوانی است اما به همان مقدار نحوه رانندگی و نوع سرویس و نگه داری اینگونه جعبه دنده ها  دارای قواعدی خاص بوده و مانند جعبه دنده دستی بی حاشیه نیست.

در این مقاله قصد داریم بطور کامل  به باید و نباید های گیربکس اتوماتیک و مواردی که باید هنگام رانندگی اینگونه خودروها رعایت شود ، بپردازیم.

نحوه صحیح رانندگی با خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک

1-گیربکس های اتوماتیک همانند نسخه دستی به مایع راون کننده ای به نام واسکازین مجهز شده که وظیفه روان کنندگی را در جعبه دنده بر عهده دارد. اما بدلیل فشردگی تجهیزات و چرخ دنده های موجود در گیربکس های اتوماتیک ،وظیفه مایع روان کننده بیشتر مورد نیاز است . در در ایام سرد سال بلافاصله بعد از روشن کردن خودرو حرکت نکنید چرا که واسکازین بدلیل افت دما کمی غلیظ تر شده و روان کنندگی را به خوبی انجام نمی دهد اما با مقدای گرم شدن سریعا رقیق شده و شما می توانید بدون مشکل از گیربکس اتوماتیک خود استفاده کنید.

2-در زمان آغاز حرکت هیچگاه پدال گاز را فشار ندهید و سپس اهرم دنده را در حال درایو قرار دهید چرا که بدلیل فشار بیش از حد ، به گیربکس خودرو صدمات جبران ناپذیری وارد می گردد.به یاد داشته خودروهای اتوماتیک به منظور رانندگی راحت و دور از دغدغه طراحی شده و ژانگولر بازی های نظیر تیک آف برای این خودروها حکم مرگ زودرس را دارد.

3-در زمانی که  خودرو در حالت حرکت بوده ولو اینکه سرعت بسیار پایینی داشته باشد ،دنده را تعویض نکیند (منظور از تعویض دنده بصورت دستی در گیربکس های تیپ ترونیک نیست بلکه تعویض بین حالتهای D,R,N,P می باشد)برای مثال اگر قصد دارید دنده عقب بروید و خودرو هنوز در حالت حرکت به سمت جلو بوده اهرم دنده را بر روی R قرار ندهید که در این صورت عمر جعبه دنده اتوماتیک شما به شدت کاهش می باید. برای تعویض دنده ها باید خودرو ایست کاملا کند و ترجیحا در سراشیبی ها پدال ترمز را بفشارید و سپس دنده راتعویض نمایید.

4-در سراشیبی ها با دنده خلاص یا همان N حرکت نکنید به خیال اینکه مصرف سوخت شما کاهش می باید چرا که گیربکس های اتوماتیک امروز بسیار هوشمند بود و مواقعی که باری بر روی خودرو نیست میزان مصرف سوخت خودرو را به شدت کاهش می دهند.

5-ترافیک یکی از مواردی است باید در هنگام رانندگی با گیربکس های اتوماتیک به آن دقت کنید. اگر در ترافیکی که هستید که بیشتر 15 دقیقه در آن گرفتار خواهید بود گیربکس را به حالت دستی قرار داده تا از یک و دو شدن دنده به کرات جلوگیری کنید. همچنین اگر در ترافیکی هستید که کمتر از دو دقیقه ایست کامل کرده اید اهرم دنده را در حالت خلاص قرار ندهید.

6-اگر خودروی اتوماتیک سوار هستید از یدک کردن خودروهای دیگر پرهیز نمایید چرا که گیربکس اتوماتیک برای وزن خودرو شما طراحی شده و در صورت انجام این کار فشار بیش از حد به آن وارد خواهید نموید.

7-در هنگامی که قصد پار ک خودرو را دارید ،در ابتدای باید خودرو به ایست کامل برسانید و سپس پس از فشردن پدال ترمز اقدام به تغییر اهرم دنده به حالت P یا همان پارک نمایید چرا که در غیر این صورت فشاری مضاعف به گیربکس وارد شده و باعث کاهش عمر آن خواهد شد.

سرویس ونگه داری:

سرویس ونگه داری:

1-واسکازین گیربکس اتوماتیک بیشتر خودرو ها نیاز به بازدید دارد و باید در فواصل منظم نظیر هر 25 هزار کیلومتر این مایع روان کننده را مورد بازبینی قرار دهید.گیربکس خودروهای امروز در بیشتر موارد در کنار موتور و زیر درب کاپوت قرار دارد و براحتی می توانید با گیج تعبیه شده میزان روغن جعبه دنده را چک نماید.همچنین پیشنهاد می گردد که به کتابچه راهنما خودرو مراجعه کرده تا متوجه شوید بعد از چند هزار کیلومتر لازم است تا بطور کاملا واسکازین را تعویض نمایید.اما پیشنهاد می گردد هر 50 هزار کیلومتر این کار را انجام دهید.

2-سیستم سرمایش موتور خودرو فقط برای تنظیم دمای موتور طراحی نشده بلکه یکی از وظایف مهم این سیستم پایین نگه داشتن دمای گیربکس خواهد بود. پس همیشه از سالم بودن سیستم سرمایش موتور اطمینان حاصل کنید چرا که در صورت معیوب بودن ،این گیربکس خودرو است که پیش از آسیب وارد شدن به موتور دچار مشکل خواهد شد.

3-سالی یکبار برای چکاپ گیربکس اتوماتیک به متخصص مراجعه نمایید تا از سالم بودن آن مطمئن گردید. یک متخصص علاوه بر چک کردن روغن ،مورادی چون نشتی ،سر و صدای اضافه و نحوه تغییر دنده را چک کرده تا از سلامت گیربکس اطمینان حاصل کند.

سخن پایانی

به یاد داشته  باشید که اگر خودرویی با گیربکس اتوماتیک خریدرای می کنید باید به فکر رانندگی راحت و بدون دردسر در ترافیک های شهری و یا جاده های برون شهری باشید و از شتاب های ناگهانی و غیره پرهیز نمایید چرا که ذات طراحی اینگونه گیربکس آسایش در کنار رانندگی منطقی می باشد. اما اگر شما علاقمند به رانندگی مهیج هستید و دائما در حالت شتاب گیریهای ناگهانی هستید و نحوه رانندگی شما با آرامش و راحتی فاصله دارد بدترین انتخاب ،خودروی مجهز به گیربکس اتوماتیک می باشد در نتیجه شما باید خودروهای بروز را انتخاب نمایید که همچنان با گیربکس های دستی عرضه می گردند برای مثال تویوتا GT86 خودروی اسپرت و هیجان انگیزی است که به همچنان با جعبه دنده دستی عرضه می گردد.

کارخانه مرسدس بنز المان

کمپانی دایملر بنز که امروزه رسما به عنوان مرسدس بنز معروف است در ژوئن 1926 پایه گذاری شد. مرسدس بنز، (Mercedes-Benz) یک خودروساز بزرگ آلمانی است که در زمینه طراحی و ساخت انواع خودرو، کامیون، اتوبوس و موتورهای درون سوز، همچنین ارائه خدمات مالی و نیز تعمیر خودرو فعالیت می نماید.

کارخانه مرکزی شرکت مرسدس بنز در منطقه زیندل فینگن واقع در شهر اشتوتگارت قرار دارد.

می توان به جرات گفت که مرسدس بنز و پایه گذاری آن بیشترین نقش را در تسهیل سیستم حمل و نقل در بدو تحولات ماشینی ایفا کرده اند.

همراه با فراز و نشیب ها، دگرگونی های سیاسی و اقتصادی جهان، تغییرات اساسی در مسیر کار موسسان این کمپانی دو سویه ایجاد گردید تا بدین ترتیب نتیجه همه این تغییرات به یک غول اتومبیل سازی و در واقع ماشین سازی امروز در عرصه های متعدد صنعتی و کاربردی مبدل شود.

مرسدس اسمی دخترانه با ریشه‌ی اسپانیایی است که به معنی وقار و زیبایی است.

در سال 1900 گوتلیب دایملر درگذشت و در 1902 پس از انعقاد قراردادی میان ویلهلم مایباخ و امیل جلینک، شرکت دی ام جی تولید اتومبیل با برند مرسدس، که از ابتدای نام دختر جلینک، یعنی مرسدس جلینک گرفته شده بود را، آغاز کرد.

در سال 1926 شرکت دایملر بنز از ادغام دو شرکت دایملر-موتورن-گیزلشافت و بنز اند سی تأسیس شد و از تاریخ 28 ژوئن 1926 کارخانجات دو شرکت، تولیدات خود را، با برند مرسدس بنز، به بازار عرضه کردند.

امروزه مرسدس بنز یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دایملر آ گ به‌شمار می‌آید و همراه با آئودی و ب‌ام‌و سه خودروساز مشهور و لوکس آلمانی هستند، که به‌عنوان پرفروش‌ترین خودروسازان لوکس جهان، شناخته می‌شوند.

در این مطلب نگاهی به مراحل ساخت خودرو و “خط تولید مرسدس بنز” می اندازیم.

کارخانه مرسدس بنز
کارخانه مرسدس بنز
کارخانه مرسدس بنز
کارخانه مرسدس بنز
کارخانه مرسدس بنز
کارخانه مرسدس بنز

10 اتومبیل برتر سال 2019

هر ساله رویدادهای بزرگی نظیر Geneva Motor Show و Frankfurt Motor Show و... برگزار می شوند و منابع معتبری اتوموبیل های عرضه شده در این نمایشگاه ها و محصولات شرکت های بزرگ خودروسازی را بر اساس معیارهای مختلفی رده بندی می کنند.

پیش از بررسی لازم است مورد زیر را متذکر شویم:

نتایج رده بندی ها در مقایسه های صورت گرفته توسط منابع و کارشناسان مختلف ممکن است باهم متفاوت بوده باشند.

به عنوان مثال کارشناسان خبرگزاری USNEWS به ترتیب بنز کلاس اس، پورش پانامرا و بی ام و سری 7 را به عنوان رده های اول تا سوم گروه خودروهای سوپرلوکس معرفی کرده اند؛

 در حالی که در رده بندی ارائه شده توسط کارشناسان موتورترند یا اوتو اکسپرس و یا نمایشگاه جنوا 2017 خودروی بنتلی در رده ی بالاتری نسبت به بی ام و و پانامرا قرار دارد.

 این تناقضات بر اثر تفاوت معیار های در نظر گرفته شده و یا برندهای در نظر گرقته شده به وجود آمده اند.

مثلا در یک رتبه بندی ممکن است برندهای:" بوگاتی، پورش، آلفا رومئو، بنز و بی ام و" با هم مقایسه شده باشند و در رتبه بندی ای دیگر به جای بوگاتی و آلفا، محصولات شرکت های " کیا موتورز و پژو" در نظر گرفته شده باشند.

همچنین از نظر معیاری ممکن است یک منتقد به حداکثر سرعت ماشین اهمیت بیشتری دهد تا به طراحی یا امنیت خودرو و از سوی دیگر شخصی طراحی خودرو را مهم تر بپندارد.

 ما در این جا میانگینی از این نظرسنجی ها و رده بندی ها را بیان می کنیم که در مجموع با میانگین همه ی رده بندی های ارائه شده توسط منابع و سایت های معتبر یکسان است.

 پس در رده بندی این خودرو ها میانگین عوامل مختلفی نظیر امنیت خودرو، توان موتور، کیفیت و راحتی رانندگی با آن، طراحی ظاهری مناسب و ... دخیل بوده اند.

Mercedes S-Class  -1

 

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

مرسدس بنز کلاس s به عنوان برترین اتوموبیل سوپر لوکس سال 2017 معرفی شده است.

سه پارامتر مهم تر در نظر گرفته شده در طراحی این خودروی بی نظیر، رانندگی هوشمند، طراحی لوکس و تکنولوژی کارآمد بوده است.

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

این اعجاب صنعت خودرو سازی مجهز به سنسور بررسی جاده برای تشخیص ناهمواری ها و شیب جاده شده است تا کارایی سیستم تعلیق خودرو بیشتر شود.

البته این گزینه آپشنال است ولی در حالت کلی باید گفت که حتی بدون این گزینه هم این خودرو قادر است بیشترین ناهمواری های سطح جاده را جذب کند تا سرنشینان و بدنه ی خودرو دچار تکان های آزار دهنده نشوند. (گزینه ای که شاید بیشترین کارایی خود را در جاده های پر پستی و بلندی کشور ما بتواند نشان دهد!)

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

سایر ویژگی های این خودرو شیک به شرح زیر می باشد:

طول 5.11 متر (در مدل کشیده تر 5.25 متر)، عرض 1.89 متر و ارتفاع 1.48 متر و فاصله ی دو محور در مدل ساده 3.16 متر و در نوع کشیده تر 1.16 متر

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

 

دارای طراحی ترکیبی چوب و چرم و فلز در داخل کابین که حس مدرن بودن و کلاسیک را با هم القاء می کند.

بهترین خودروهای لوکس 2017

دارای دو صفحه نمایش 12.3 اینچی با رزولوشن بالا برای سرگرمی و مشاهده ی اطلاعات دور موتور و نمایش نقشه و..

دارای سیستم صوتی فراگیر که صدای با کیفیت و سه بعدی تولید می کند

دارای سیستم گرمایشی و سرمایشی پیشرفته در کابین، درون صندلی ها، دسته صندلی ها و محفظه نگهداری نوشیدنی ها

دارای صندلی هایی با امکان تنظیم وضعیت در 5 حالت مختلف برای راحتی سرنشینان

شتاب صفر تا صد 4.8 تا 6.8 ثانیه

باک بنزین 80 لیتری

البته سری S مرسدس بنز در نوع های مختلف عرضه شده است که هر یک در بعضی ویژگی ها اندکی با هم تفاوت دارند اما آنچه مهم است خصوصیت های خاص و کلی این دست خودرو های ساخت شرکت آلمانی مرسدس بنز است که توانسته پرچمدار خودرو های لوکس 2017 باشد.

-2Bentley Mulsanne Speed  

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

دومین کمپانی لوکس ساز بریتانیایی با عرضه ی بنتلی مولسانه اسپید توانست نظر انبوهی از مشتریان و کارشناسان را به خود جلب کند.

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

خصوصیات این خودرو پیشرفته در ادامه عنوان شده اند:

طول 5.575 متر/ عرض 1.926 متر/ ارتفاع 1.521 متر

تعداد صفحه نمایش یک صفحه نمایش 8 اینچی لمسی با 60 گیگ حافظه داخلی

5 خودروی برتر جهان در سال 2017c

شتاب صفر تا صد: 4.9 ثانیه

سیستم صوتی این خودرو 20 اسپیکر را ساپورت می کند

حد اکثر سرعت: 305 کیلومتر بر ساعت

ظرفیت باک بنزین: 96 لیتر

قدرت موتور: 530 اسب بخار

Porsche Panamera -3

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

این خودرو تغییرات بسیار زیادی نسبت به سری خودروهای ساخت پورش در سال های گذشته داشته است.

حتی شکل ظاهری این خودرو نیز تغییرات عمده ای داشته است به نحوی که می توان گفت تنها آرم پورش است که بین این خودرو و پیشینیانش مشترک است.

از ویژگی های بسیار جالب این خودرو باید به توانایی تشخیص جانداران از اشیا و سایر عوامل محیطی توسط این اتوموبیل اشاره کرد. دستیار دید در شب این خودرو می تواند منابع مختلف انرژی گرمایی را دسته بندی کند و در تاریکی وجود افراد و جانوران را به شما اطلاع دهد.

همچنین چرخ های این خودرو در سرعت های بالا فرمان پذیر می شوند که به پایداری حرکت خودرو در جاده کمک می کند.

طول 5.0495 متر / عرض 1.9380 متر / ارتفاع 1.4224 متر

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

دارای دو صفحه نمایش 7 اینچی جدید در هر دو طرف عقربه ی نشانگر و یک صفحه نمایش مرکزی 12.3 اینچی

قدرت موتور: 542 اسب بخار

شتاب صفر تا صد: 3.6 ثانیه

حداکثر سرعت: 306 کیلومتر در ساعت

میزان مصرف سوخت: 9.4 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر

-4Range Rover 

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

این خودرو لوکس انگلیسی دارای امکانات بسیار پیشرفته ای نظیر: هشداردهنده ی تغییر خطوط، ترمز کمکی پارک، ترمز اضطراری و... می باشد.

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

سایر مشخصات خودرو:

طول 4.37 متر / عرض 1.98 متر / ارتفاع 1.63 متر

حد اکثر سرعت: 217 کیلومتر در ساعت

قدرت موتور: 237 اسب بخار

شتاب صفر تاصد: 7.6 ثانیه

دارای صفحه نمایش 8 اینچی لمسی در کنسول

دارای سیستم صوتی با 8 بلندگو

Rolls-Royce Ghost -5

 

5 خودروی برتر جهان در سال 2017

 رولز رویس که در ساخت خودرو های پیشرفته ی لوکس شهرت جهانی دارد با این محصول بی نظیر خود توانسته است جایگاه خود را در بین 10 اتوموبیل برتر دنیا حفظ کند.

مشخصات این محصول به شرح زیر می باشد:

طول/ 5,399 mm عرض 1,948 mm / ارتفاع 1,550 mm

شتاب صفر تا صد: 5 ثانیه

حد اکثر سرعت: 250 کیلومتر در ساعت

ظرفیت باک بنزین: 82 لیتر

قدرت موتور: 563 اسب بخار

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد